Nut en noodzaak van Cyberverzekering

Cyberverzekering the movie

Vergarderruimte

Bedrijfs-/Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Bij veel verenigingen waaronder ook VVE’s, stichtingen en ondernemingen is er geen verzekering afgesloten voor het risico van bestuurdersaansprakelijkheid. Het vervelende is dat veel bestuurders zich hiervan niet bewust zijn. Een belangrijke oorzaak hiervan is dat het verschil tussen een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een bestuurdersaansprakelijkheids- verzekering volstrekt onbekend is.

Vanuit onze adviespraktijk zien wij dat bij bestuurders van verenigingen en stichtingen misverstanden bestaan met betrekking tot twee belangrijke verzekeringen. Hieronder leggen wij in kort het verschil uit.

Materiële schade en letsel

Stichtingen en verenigingen kunnen zich richten op verschillende activiteiten. Een sportvereniging richt zich bijvoorbeeld op het organiseren van sportactiviteiten terwijl een Vereniging van Eigenaren bij een appartementencomplex zich vooral zal richten op het onderhoud van het gemeenschappelijke pand. In het kader van deze activiteiten kunnen gebeurtenissen plaatsvinden waardoor derden schade of letsel oplopen. Denk bij een sportvereniging dat een vrijwilliger van de vereniging op een schaatsbaan ongelukkig komt te vallen en letsel oploopt. Of dat van een appartementencomplex een gevelplaat loslaat en een geparkeerde auto beschadigd. De vereniging of stichting kan voor deze schade aansprakelijk zijn. Een zogenaamde bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is bedoeld om het risico van dit soort schades te verzekeren.

Vermogensschade

Naast materiële schade kan er ook schade zijn die alleen tot schade in geld leidt. Denk bij een stichting bijvoorbeeld dat het bestuur een duur kunstwerk koopt dat achteraf namaak blijkt te zijn. Of het bestuur van de Vereniging van Eigenaren die een voorschot betaalt aan een bedrijf die het dak van het gebouw zou moeten gaan repareren. Waarbij de dakdekker, zonder de werkzaamheden uit te voeren, “met de noorderzon” is vertrokken. De vraag bij dit soort situaties zal dan gesteld worden of de vereniging of stichting en/of de bestuurders hiervan iets is te verwijten. Is dit het geval, dan kan de vereniging of stichting, maar soms ook de bestuurders, in privé aangesproken worden voor deze schade. De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is bedoeld voor dit type schades.

Let op!

Vermogensschade valt niet onder een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering terwijl materiële schade niet valt onder de dekking van een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Vrijwel elke vereniging of stichting moet dus beide verzekeringen hebben wil er op dit gebied een goede verzekeringsdekking zijn.

Verzekeringen zijn best lastig. Zeker wanneer de verzekeringen op elkaar lijken.

Twijfelt u welke verzekering uw vereniging of stichting heeft of wilt u meer informatie, neem dan gerust contact met ons op. Wij kijken zonder kosten graag even met u mee of uw organisatie de juiste verzekering heeft op het gebied van aansprakelijkheid.

Reis- en/of annuleringsverzekering

Onbezorgd genieten met onze Reisverzekering!

Bij de voorbereiding van uw reis of vakantie mag een goede reis- en/of annuleringsverzekering niet ontbreken. Hoe vaak u op reis gaat en wanneer, of het nu voor een midweek of langere tijd is, met een doorlopende reis- en/of annuleringsverzekering gaat u zorgeloos op vakantie. Een doorlopende annuleringsverzekering sluit u af in combinatie met de doorlopende reisverzekering. De verzekering moet wel ingaan binnen 7 dagen na het boeken van de reis worden afgesloten. Daarna heeft u er geen omkijken meer naar.

Heeft u onverwachts hulp nodig, de alarmcentrale is dag en nacht bereikbaar.

Telefoonnummer +31 70 314 5353

De belangrijkste punten op een rij.

 • Keuze uit drie verzekeringen: Basis, Comfort, Optimaal;
 • Ernstige ziekte of overlijden familie 3e graad meeverzekerd;
 • Ex-man/vrouw blijft 1e graad;
 • Extra dekking voor kosten tijdens natuurramp;
 • Maximaal twee minderjarige logees gratis meeverzekerd;
 • Geen eigen risico op bagage bij Optimaal;
 • Vrijwilligerswerk en stage in het buitenland standaard meeverzekerd;
 • Alleen voor alpineskiën en snowboarden een toeslag, andere sporten altijd gratis verzekerd.

Annulering

 • Overlijden familie 3e graad standaard meeverzekerd;
 • Ex-man/vrouw blijft 1e graad;
 • Samengestelde reizen standaard verzekerd;
 • Ook vergoeding voor annuleringskosten of afbreekkosten als reisgenoot annuleert of afbreekt en zelf geen verzekering heeft.

Kortlopende reisverzekering

Gaat u één keer per jaar op reis? Dan kunt u een kortlopende reisverzekering afsluiten. Als u vaker dan één keer per jaar op reis gaat dan is een doorlopende reisverzekering voordeliger voor u. Deze reisverzekering is dan het hele jaar geldig.

U kunt uw kortlopende reisverzekering zelf nog aanvullen door bijvoorbeeld een annuleringsverzekering toe te voegen.

Wilt u meer informatie of de verzekering afsluiten, neem dan gerust contact met ons op. 


Tips voor op vakantie

Ga goed voorbereid op vakantie en denk aan een aantal belangrijke documenten die handig zijn als er tijdens je vakantie toch iets vervelends gebeurt waardoor je zorgkosten moet maken.

 • Persoonlijke identificatie en adresgegevens
 • Zorgpas en European Health Insurance Card (EHIC), je hoeft dan je medische kosten meestal niet voor te schieten. Kijk op je zorgpas, is 5 jaar geldig en wordt niet automatisch verlengd!
 • Polis(nummer) van je reisverzekering (sla op in je mobiele telefoon)
 • Alarmnummer van het vakantieland (sla op in je mobiele telefoon)
 • Alarmnummer van de alarmcentrale van jouw zorgverzekeraar en/of reisverzekeraar (sla op in je mobiele telefoon)
 • Namen van personen die je kunt inlichten.
 • Geneeskundige kosten via  doorlopende reisverzekering : kostende prijs vergoed.
 • Geneeskundige kosten via zorgverzekering: De kosten worden tegen het Nederlands tarief vergoed, tenzij er een aanvullende medische dekking voor kosten in het buitenland afgesloten is.

Kosten vervoer naar huis bij ziekte of overlijden (repatriëring)

 • Kosten van repatriëring krijgt u alleen vanuit een reisverzekering vergoed. Ook repatriëring om niet-medische redenen wordt vergoed. Een ziekenhuisopname in het buitenland zorgt vaak voor extra niet-medische kosten, zoals reis- en verblijfskosten. Een reisverzekering dekt deze kosten.
 • De basisverzekering (zorg) vergoedt deze kosten niet. Een zorgverzekeraar kijkt altijd naar de medische noodzaak bij terugkeer naar Nederland (repatriëring).

 Let op!

Bij veel creditcards is een reisverzekering inbegrepen. Alleen zitten daar veel haken en ogen aan.

 • Zo geldt de verzekering meestal alleen als de volledige reis is betaald met de creditcard.
 • En de volledige reis betekent niet alleen het vervoer erheen, maar ook de huurauto, benzine, overnachtingen en etentjes.

Cyberverzekering voor particulieren

Als u slachtoffer bent van cybercriminelen, dan geeft dat veel zorgen en stress. U kunt misschien niet meer bij uw dierbare digitale foto’s of belangrijke documenten. Uw computer wordt traag door virussen of u betaalt per ongeluk een nepfactuur. Of iemand doet zich voor als u en sluit bijvoorbeeld een abonnement af op uw naam. Dat is identiteitsfraude. Allemaal situaties die voor veel stress en ongemak zorgen. Bij deze verzekering kunt u gebruik maken van gespecialiseerde hulpverlening op het gebied van cyberincidenten.

Niet veel verzekeraars bieden een particuliere cyberverzekering aan. Sinds kort hebben wij ons productaanbod uitgebreid met een Cyberverzekering voor particulieren. Deze verzekering biedt hulp als u slachtoffer bent geworden van cybercriminaliteit. Deze vorm
van misdaad is helaas steeds populairder bij criminelen.

Wat is er te verzekeren?

De volgende dekkingsrubrieken zijn verzekerd bij de cybeverzekering voor particulieren:

 • Online aankoopfraude
 • Cyberhulplijn
 • Cyberrisico online tool
 • Schade door hacking
 • Cyberafpersing
 • Social engineering
 • Cyberpesten
 • Identiteitsdiefstal

Premie

De premie is afhankelijk van de gezinssamenstelling en bedraagt:

 • Alleenstaand: € 8,06 per maand (inclusief assurantiebelasting)
 • Gezin: € 10,32 per maand (inclusief assurantiebelasting)

Cyberdekking Compact standaard meeverzekerd op de inboedelverzekering van AnsvarIdéa of Turien

Heeft u een inboedelverzekering van AnsvarIdéa of Turien dan is de dekking Cyber Compact standaard meeverzekerd.
Wilt u een uitgebreide cyberdekking? Kies dan voor Cyber Compleet. Vanaf € 3,30 per maand bent u en uw gezin verzekerd tegen schade als gevolg van cyberincidenten.


Dekking, verzekerde bedragen en eigen risico

Hieronder staat een beknopt overzicht van de dekkingsrubrieken, verzekerde bedragen en geldende eigen risico. Een uitgebreide dekkingsomschrijving staat in de voorwaarden en dit dekkingsoverzicht.

A. Cyberhulplijn

B. Cyberrisico online tool

C. Schade door hacking
Verzekerd bedrag € 2.500 per jaar (€ 1.500 als sprake is van een alleenstaande zonder kind(eren)) Eigen risico € 50 per gebeurtenis

D. Cyberafpersing
Verzekerd bedrag € 5.000 per jaar (€ 2.000 als sprake is van een alleenstaande zonder kind(eren)) Eigen risico € 50 per gebeurtenis

E. Online aankoopfraude
Verzekerd bedrag € 2.500 per jaar (€ 2.000 als sprake is van een alleenstaande zonder kind(eren))
Verzekerd bedrag € 1.000 per gebeurtenis. Eigen risico € 50 per gebeurtenis

F. Social engineering
Verzekerd bedrag € 5.000 per jaar (€ 2.500 als sprake is van een alleenstaande zonder kind(eren))
Verzekerd bedrag € 1.500 per gebeurtenis
Eigen risico € 50 per gebeurtenis

G. Cyberpesten
Verzekerd bedrag € 5.000 per jaar (€ 3.000 als sprake is van een alleenstaande zonder kind(eren)) Eigen risico € 100 per gebeurtenis

H. Identiteitsdiefstal
Verzekerd bedrag € 5.000 per jaar (€ 3.500 als sprake is van een alleenstaande zonder kind(eren))
Verzekerd bedrag € 2.500 per gebeurtenis. Eigen risico € 100 per gebeurtenis

Wilt u hierover meer weten over cyberverzekering voor particulieren, neem dan gerust contact met ons op.